"Unelmia jokaiselle"

"Unelmia jokaiselle"

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Valaistussuunnittelun merkitys!




Viikonloppuja toivotellessani ajattelin myös muistuttaa teitä kaikkia, ehkä jo tylsyyteen saakka, hyvän suunnittelun merkityksestä. Ja nyt ei vielä teidän kenenkään kohdalla ole yhtään myöhäistä vaan olette juuri oikeassa vaiheessa. Idea tähän puheenvuoroon lähti maanantaina kirjoitetusta messusopimuksesta, jossa asiakas suureksi ilokseni totesi, että he edottomasti haluavat suunnittelijan apua juuri tähän alun tärkeimpiin asioihin kuten valaistukseen. :)

Olen monilla messuilla puhunut ja teille rakentajillekin maininnut; en ole vielä koskaan kuullut sellaisesta kodista, missä valitettaisiin liiallisesta sähkörasioiden määrästä! :)  Mutta sen sijaan se, että paikallisesta puodista haetaan jatkojohtoja jo ennen kuin edes sohvaa on kannettu sisälle, sellaista on jopa tapahtunut...... ;)

ELI MUISTISÄÄNTÖJÄ: Olohuoneen voi kalustaa helposti parilla, kolmellakin tavalla huolimatta siitä, että yksi sähkörasiakohde voikin ensimmäisen kalustajan suunnitelmissa riittää. Tilan ainoa sähkörasia ei voi olla takaseinän takanurkassa. Niitä pitää olla siellä toisessa takanurkassa ja vielä sivuseinienkin reunassa. KOSKAAN ei tiedä, missä kohdin jalkalamppu tuokin haetun tunnelman.

Päämakuuhuoneeseen tulee yleensä parisänky ja molemmin puolin sänkyä on kiva saada vaikkapa radio soimaan tai lukuvalo palamaan. Sähkörasiat siis vähintään oletetun sänkyseinän molempiin reunoihin ja vielä tilaan sisäntuloaukon vierelle.

Kylpytiloissa ei riitä, että ainoa sähkölähde on korkealla pesukoneen takana oleva sähkörasia. Niin, joka sekin vielä varsin usein on suorastaan käyttökiellossa kaiken muun paitsi pesukoneen suhteen. Pesutiloissa ladataan sähköhammasharjaa, ajetaan partaa, kuivataan ja kiharretaan hiuksia, noin tärkeimpiä huomioiden.

Mitä tulee vielä keittiöön, muistakaa kun suunnittelette keittiönne valaistusta, että sen tarkoituksena on helpottaa työntekoa ja näkemistä keittiössä. Ei suinkaan se, että kun istutaan ruokapöydän äärellä keittiön tasojen alle vinoon sijoitetut valot häikäisevät ruokapöydässä istujia.

Ledikuitunauha on tämän päivän vaihtoehdoista yksi erittäin toimiva.

Tässä nyt tällaisia päällimäisiä tänään ip, sadetta täällä Kalajoella ainakin odotellessa. Päivitän vielä tuoreen tonttikartan tänne, jos tuoreimpiin esivarauksiin tulee tänään jossain vaiheessa vahvistus.

Kesäterkuin, Laura Ruohola



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Powered By Blogger