"Unelmia jokaiselle"

"Unelmia jokaiselle"

maanantai 27. toukokuuta 2013

Rakentajakirje! Kaikille muillekin infoa luettavaksi



Kalajoki 16.5.2013

Hei kaikki rakentajat ja rakentamaan ryhtymässä olevat!

Kalajoen Hiekkasärkillä päivä paistaa kuten yllä oleva kuvakin kertoo. Otin sen ihan omin pienin kätösin i-phonen panoraamakuvaustoiminnolla tänä aamuna kello 7! Vau. Ja mikä parasta tuosta kohdasta loma-asuntomessut -tonttimaalle on matkaa noin 200 metriä.

Tonttitilanne on tällä hetkellä se, että allekirjoitettuja sopimuksia on 23. Lisäksi viidestä muusta kohteesta on olemassa joko alustava sopimus tai alustavat suunnitelmat, jotka viedään hyväksyntään mahdollisimman nopeasti. Eli noin äkkiseltään tilanne on se, että heinäkuussa rakennetaan samanaikaisesti helpostikin 25:ttä kohdetta ja messujen lopullinen kohdelukumäärä on näkemykseni mukaan 30 ja jotain.

Aurinkohiekkojen tonttimaalla tapahtuu koko ajan. 11:tä kohdetta rakennetaan parasta aikaa. Ja omasta puolestani voin todeta, että tonttimaalla on tosi kiva kiertää ja käydä tervehtimässä teitä kaikkia. Toivottavasti ajoittainen piipahteluni ei haittaa ketään.

Ja vaikka haittaisikin ainakin allekirjoittanut ja aluevastaava Esko Laitala ovat tuttu näky jatkossakin teille kaikille. Eskolta saa, pitää ja kannattaa pyytää apua kaikessa mahdollisessa rakentamiseen ja alueeseen liittyvässä.  Aluevalvojan työmaakoppi, jossa pidetään jatkossa esim. aloituskokoukset, on sijoitettu tulevan messuravintolan paikalle messualueen alkupäähän. Samaan yhteyteen tulee myös rakentajille tarkoitettu, lukittu wc, jonka avaimen saa pyydettäessä aluevalvojalta.  Esko Laitalan puh. 050-557 0257.

Merkittävä tieto teille on varmasti niin ikään myös se, että ensimmäinen myyntiin rakennettavista kohteista on jo myyty. Eli tässä suhteessa se kertomani fakta, että Kalajoella loma-asuntokauppa käy talouden heikentymisestä huolimatta, pitää ehdottomasti paikkansa! Ja teitä kiinnostanee myös tieto siitä, että lähes päivittäin minulta kysytään myytäväksi tulevien kohteiden perään.


Andament jatkaa  alueen infrastruktuurin rakennustöitä nyt keväällä ja viimeistelee kevyen liikenteen väylät tms. seuraavien viikkojen aikana. Asfaltoinnit ja muu viimeistely tehdään toukokuussa 2014, eli juuri ennen kuin messualue aidoitetaan.  Tonteille vievä asfaltointi tulee teidän kohdallanne ajankohtaisesti myös samoihin aikoihin vuoden kuluttua, joten varmasti urakka kannattaa toteuttaa rakentajien kesken yhteisprojektina.

TÄRKEÄÄ! Kuten tuossa yllä mainitsin osan tonttivarauksensa jo tehneiden tahojen suunnitelmat ovat vielä hienoisesti vaiheessaJ. Kun aikaa lopputarkastukseen on jotakuinkin tasan 12 kk, varmasti kannattaa olla suunnitelmien eteenpäin viennissä ns. aktiivisesti asian päällä. Eikä pelkästään oman kohteenne takia vaan myös koko projektin aikataulujen, suunnitelmien tarkennusten ja rakennusluvitusten puolesta. Toisaalta suunnitelmien saaminen tänne meille on tärkeää myös siinä mielessä, että vielä myymättömien tonttien viereisten rakennusten suunnitelmat ovat erittäin tärkeitä kokonaisuutta ajatellen.

Aikataulullisesti rakennustarkastaja Osmo Heikkala on lomalla juhannuksesta eteenpäin, kuten myös allekirjoittanut. Eli tässäkin mielessä nopea eteneminen ainakin ”paperiasioiden” muodossa on hyvin tärkeää toukokuun aikana ja kesäkuun alussa.

Iloa siis kaikille rakentamiseen ja unelmien toteuttamiseen. Laittakaahan kesäaikatauluihinne jo nyt merkintä koko päivälle la 27.7. Kalajoen kaupunki vie tuolloin messurakentajat katsomaan Hyvinkään rakentajien messu-unelmia! Tarkempi aikataulu tulee myöhemmin, mutta pitkästä koko päivän asuntomessuretkestä rakentajapariskunnille on kuitenkin kyse.



Kesäisin terveisin,
Laura Ruohola
Projektijohtaja
Puh 044-4691 210


PS. Tonttien hakeminen on mahdollista aina 31.8 saakka. Sen jälkeen tonttialue rauhoitetaan muulta kuin messurakentamiselta. Jäljelle jäävien tonttien myyntihinnat on tarkistettu ja tontista riippuen hinnat korottuvat 30-50%.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Powered By Blogger