"Unelmia jokaiselle"

"Unelmia jokaiselle"

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kuvaterveisiä Oma Mökki-messuilta Helsingistä!

Lip-Lap Laiturien tuotemaailmaa.

Pienimuotoinen tuulivoimakin on loma-asumisessa hyödynnettävissä. Tuotteet Sunwind.
Terveisiä Helsingin messukeskuksesta, jossa siis tällä viikolla torstaista-sunnuntaihin Oma Mökki ja Oma Koti -messut. Kaikenlaistahan siellä jälleen oli, ehkä merkittävimpänä mieleen jäivät aurinkopaneelit, pienimuotoiset "tuulivoimalat" ja kylpypaljut. Olin jo itse kyselemässä, että näinköhän suomalaiset edelleenkin paljujaan rakastavat, mutta katsoessani sitä valtavaa valmistajien määrää huomasin ihan kysymättäkin, että vastaus on kyllä.

Pienillä tuulivoimaloilla taas voi ottaa tuulesta ilmaiseksi energiaa ladattaviin akkuihin, joiden teho sitten riittää esimerkiksi pienten sähkölaitteiden käyttöön. Kannattaa niidenkin valmistajiin tutustua. Me kuuntelemme mieluusti messurakentajien näkemyksiä siitä, onko jollakulla kenties tuulivoiman hyödyntäminen mielessä. Ekologisuuttahan se toki on parhaasta päästä.

Messuilla kyllä myös huomaa, kuinka suuri panostus aurinkovoimaan monilla valmistajilla tällä hetkellä on. Aurinkopaneelien ulkomuoto on kaunistunut ja erilaisia variaatioita löytyy vaikka ja kuinka aina katolle sijoitettavista terassien reunakatteisiin.

Ja mitä kaikkea muuta sitten. Kuva ohessa Salvos-nimisen yrityksen "perinnesaunasta". Tietenkään pesuvedet eivät vanhan ajan malliin mene tuosta maahan niin vain, vaan ns sisäänrakennettuun viemärikouruun, mutta niin kaunis tuo oli. Ottaisin heti. Muutenkin, mikäli siis messukohdetta tänne loma-asuntomessuille olisi toteuttamassa, satsaisin erittäin paljon kylpy-ja saunatiloihin. Niissä pystyy lopulta kikkailemaan aika paljon ja toisaalta ne ovat myöskin herkkupaloja, jotka messukävijöitä niin ikään kiinnostavat. Ja tulevaisuutta ajatellen, mikäpä suomalaiselle sen tärkeämpää on kuin hyvä saunanautinto!


Aika siisti, kelohonkainen palju:)
Ihana perinteinen saunan lattia! A la Salvos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Powered By Blogger