"Unelmia jokaiselle"

"Unelmia jokaiselle"

torstai 14. maaliskuuta 2013

Otettaisko jälleen kerran....



Juttelin erään tahon kanssa. Tai, no oikeastaan aloitan alusta. Kiitos inspiroivasta keskustelusta eräälle tulevalle rakentajalle; sain paljon hyviä ideioita ja ajatusten vaihto oli mukavaa. Jatketaan tästä toivottavasti tulevaisuudessakin - siis sikäli mikäli, että luet tätä blogia ja itsesi siitä tunnistat. Ja by the way, siihen huutisideaan voitais oikeestikin palata. Siinä on potkua!!!!!!!

Sait kuitenkin eräällä lauseellasi minut myös miettimään asioita sisustussuunnittelun näkövinkkelistä - jälleen kerran. Edelleen sanon, että älkää hyvät ihmiset jättäkö täydellistä tilaisuutta käyttämättä, mutta ehkä myös muutama ihan käytännön fakta on paikoillaan. Ihan niitä samoja juttuja, joista olen kiertänyt puhumassa alan messuilla ympäri ämpäri suomea!


Sisustussuunnittelija tai -arkkitehti EI tule sinun kotiisi ja tee siitä sellaista kuin mitä hän haluaa. Ei todellakaan. Tämä on yhteispeliä parhaasta päästä. Totta kai jokainen ammattilainen haluaa tuoda osaamistaan esille ja siinä juuri fakta, joka ainakin minun mieltäni hivelee. Se, miten hänen ammattitaitonsa, uudet ideansa jne sitten saadaan sommiteltua yhteen tulevien asukkaiden kanssa on sommiteltavissa yhteen sanaan: keskusteluyhteys. Jos joku suunnittelija on niin oman arvon tuntoinen, ettei halua sinun tai perheesi ajatuksia yhtään kuunnella - ei kun pataan. Jokaisen ammattilaisen tehtävä on ottaa vastaan myös kritiikkiä.

Mutta onkin ihan toinen asia, löytääkö päivittäiseksi työkseen tätä tekevä ihminen sellaisia ideoita, uutuuksia ja toimivuuksia, joita ei sinulle itsellesi olisi koskaan tullut edes mieleen on ihan toinen juttu. Ei kannata ihan ainoastaan fakkiutua siihen, että me haluamme tätä ja me haluamme tätä ja vielä tuotakin ja nimenomaan päästää valloilleen ajatus, että Oh-hoh, tuollaistahan emme olisi ikinä itse tulleet miettineeksi. Onpas muuten kiva juttu, kiva että keksit!  Siinä sen kaiken salaisuus. Nyt voi hakea rinnalleen ihmisen, jonka työ on ideoida. Älkää jättäkö tätä hyödyntämättä. Olen itse tehnyt nyt enempi tai vähempi seitsemän vuotta töitä sisustuksen parissa ja silti, joka kerta, kun juttelen huippuammattilaisten esim. Topeliuksen Pirkko-Liisan tai Tomi Kouvolan kanssa huomaan, että vitsit, tuollaistakin on tai noin voi tehdä. Epoksimaalausta en olisi ikinä laittanut lattiaan ennen kuin olin päivän sitä itse tekemässä Tikkurilassa, kun siitä kerrottiin... Ja muuten vielä. Tuollaisen messukodin stilisointi, stailaus ja tavaroiden purku/nouto/lainaus jne jne on muuten sellainen homma, että siihen tod kannattaa ottaa tekijä matkaan. Hermonpaineet itsellä pienenevät aika lailla...

Että näin. Huomenna kirjoitan näyttelilleasettajuudesta. Siitä, millaisen superjulkisuusbumpsin hyvä näytteilleasettaja saa lähtiessään messuprojektiin mukaan. Ja vinkiksi, minulla on halukkaita näytteilleasettajia takataskussa vaikka kuinka monia.

Kevätterkuin, Laura
                                                                                                                                                                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Powered By Blogger