"Unelmia jokaiselle"

"Unelmia jokaiselle"

tiistai 5. helmikuuta 2013

Rakastakaa sisustuksianne!


Olen tässä viime päivinä kertonut kysyjille kaikesta siitä, mitä erilaiset maksut pitävät sisällään ja milloin ne maksetaan. Tiedot löytyvät monikantasopimuksesta, mutta tuo suurin, eli näytteilleasettajamaksu, pitää olla suoritettuna 31.1 mennessä. Siihen saakka kunnes näytteilleasettajamaksu on maksettu, kaikki kaupallinen toiminta tontilla ja rakennuksella on kielletty.

Olen yllätyksekseni keskustellut myös sisustuksista, siitä mitä se tarkoittaa ja pitääkö olla sisustettu ja mitä sisustusmaksulla saa. No, ennen muuta sillä saa sellaisen kohteen, mistä voivat olla ylpeitä sekä rakennuttaja/kohteen omistaja, rakentaja, messukävijät että myös me messuihmiset. Näen, että harvoin, jos koskaan on edessä sellaista tilaisuutta, että sisustussuunnittelijat ja -arkkitehdit palavat halusta päästä tekemään jotain kohdetta ja kertomaan ajatuksistaan. Messukohteet kiinnosvat, koska ne ovat myös mitä parhaimpia käyntikortteja ammattilaisille kohti tulevia työtehtäviä.
Parhaimmillaan tuo yhteistyö johtaa siihen, että loma-asunto on tehty juurikin sellaiseksi, kuin mitä asukaskin haluaisi ja hän mahdollisesti haluaa lunastaa eri artikkeleita, joita kohteessa on. Siinä pääsee kalustuksen suhteen ainakin helpolla... :) Toisaalta joku kohde voi olla sisustettu juurikin asukkaiden ajatusten vastaisesti, silloin se muuttuu aikanaan asujiensa näköiseksi. Tuolloinkin kohde kuitenkin olla messuhitti syystä tahi toisesta. Tärkeintä on, että kaikki messuille mukaan lähdössä olevat ymmärtävät ne moninaiset mahdollisuudet, joihin voi juurikin nyt tarttua kiinni.

Joku kysyi eilen, mitä sitten itse tekisin sisustuksen suhteen?? No, varmaankin koulutukseni ja kokemukseni puolesta voisin ajatella ottavani henkilökohtaisen projektin itselleni, mutta nyt siihen ei aikataulujen puolesta mahdollisuutta, joten asetun ulkopuolisen housuihin ja toimisin seuraavasti: "Ellen olisi jo niin tehnyt, ottaisin mahdollisimman pikaisesti mukaan suunnitteluun myös sisustusalan ammattilaisen, ja antaisin itse asiassa hänelle tiettyjä asioita lukuun ottamatta lähes vapaat kädet. Kaiken kiinteän, paikalleen jäävän suhteen keskustelisin omista toiveistani, mutta olisin avoin myös uusille ideoille. Sitä vartenhan sisustusalan ammattilaiset kiertävät maailmaa, lukevat lehtiä ja ottavat selvää uusista mahdollisuuksista, että voivat niitä asiakkaille tarjota. Tämän kaiken jälkeen lepäilisin laakereillani ja odottelisin, mitä kaikkea jännää tuo valitsemani ihminen on keksinyt minulle ehdottaa. Voin nimittäin kertoa, että tapaamiset sisustajan kanssa ovat kuin pieniä jouluaattoja, joissa useimmiten kuulee kommentteja "vau, ei olisi ikinä tullut itselle mieleen". Ja vielä tipsi: koskaan ei ole liian aikaista keskustella näistä asioita, harvoin on yksikään projekti esimerkiksi valaisusuunnittelun suhteen sen takia pilalle mennyt, että olisi liian aikaisin suunniteltu, mutta toisin päin valitettavia esimerkkejä löytyy paljonkin.

Iloa kaikkien päivään, t. Laura, jonka pitäisi olla Tukholman huonekalu- ja muotoilumessuilla, mutta joka miettii menevänsä lounaalle Kalajoen Mamma Leoneen.....

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!

Powered By Blogger